Enkel butternut squash suppe

I modsætning til andre græskartyper, er butternut squashen ekstremt alsidig. Jeg bruger den selv gerne pandestegt enten i skiver eller tern som tilbehør til stegt kylling, som smags- og farvegiver i risotto eller som her i en nem og nærende suppe.

Fordi butternut squashen kan bruges til så mange ting, er den perfekt  et hjem, hvor man laver mad til halvanden: Det er realistisk, man får den spist op og ikke står tilbage med mad- og pengespild, fordi man har vovet at købe noget andet end løg, gulerødder og kartofler.

Butternut squash kan godt smage lidt sødt. Derfor er det for mig vigtigt, at den matches med en elle flere lidt stærke ingredienser såsom hvidløg, sort peber eller cayennepeber. Ellers kan den godt efterlade et lidt dessertagtigt indtryk på tungen.

Den her suppe er meget enkel og derfor efter min mening perfekt.

Jo enklere tingene er, des vigtigere bliver det, at de ting, man putter i, er gode. Den manglende kvalitet slår tydeligere igennem, des enklere en ret er. Brug derfor en så god hønsebouillon, som du kan få fingre i – det betaler sig.

Denne suppe er fotograferet med kyllingekødstykker. Men suppen smager også godt med hjemmelavede kødboller.

Hvis du laver den her suppe til en enkelt person, vil jeg foreslå, du rister to skiver toastbrød, smører dem med et tyndt lag smør og drysser brødet med lidt hvidløgspulver og rigeligt med tørret persille. Du kan godt tillade dig at tage smørpakken frem, da selve suppen jo kun indeholder en spiseskefuld vegetabilsk olie.  Hvis du tænder ovnen og tilbereder et helt hvidløgsflute, ender du med at spise et helt hvidløgsflute, og det behøver du næppe – et par skriver toastbrød er alt rigeligt, da suppen mætter godt.

Butternut squash suppe smager også godt med frisk tallerkensmækker, der har en lidt krydret-grøn smag.

Det skal du bruge:

En halv butternut squash
En spiseskefuld vegetabilsk olie
To fed hvidløg
En teskefuld fintrevet frisk ingefær
En knivspids cayennepeber
En hønsebouillonterning
4 – 5 deciliter vand

Sådan gør du:

Skæl butternut squashen og skær den i firkanter på cirka 1  x 1 centimter.
Sæt en tykbundet gryde på højeste blus og hæld olien i.
Brun butternut squash-stykkerne til de er let brunede på de fleste af siderne.
Pil hvidløget og hak det groft. Tilsæt det butternut squash-stykkerne. Rør hyppigt rundt – det er vigtigt, at hvidløget ikke branker.
Riv ingefæren fint og tilsæt den.
Drys en knivspids cayennepeber samt en grofthakket bouillonterning i gryden. Rør rundt og tilsæt vandet. Skru ned på laveste blus og kog i cirka 15 minutter, eller indtil butternut squash-stykkerne er så møre, du kan klemme dem i stykker med grydeskeen.
Blend suppen med en stavblender (eller mos den gennem en si).
Tilsæt kødboller eller rester af kogt eller stegt hønsekød og varm det forsigtigt igennem. Det skal ikke koge efter det er blevet blendet.

Smag til med en smule peber og server med flute eller brød med hvidløg eller persille. Smager også godt med et drys frisk tallerkensmækker.

Her kan du se et billede af de ingredienser, du skal bruge til suppen:


Udgivet

i

, , ,

af