Low carb bananpandekage til en enkelt

Jeg er ikke vild med banan. Jeg mener, at banan er børnemad. Det er sødt, klistret, pletter og … arj, jeg kan bare ikke ha’ det.

Men banan er godt til børn (især skåret i skiver serveret med et drys kanel på enten en skive ristet rugbrød eller en stykke knækbrød). Derfor har jeg ofte bananer i huset.

Og selvom man sikkert også kan sige mange gode ting om banan, så er det desværre ikke muligt at få bananer med ben at gå på. Det vil sige, at når de først ligger i mit køleskab, så går de ingen vegne. Derfor, selvom jeg er alene hjemme, kan jeg sagtens brænde inde med en banan eller to.

I aftes, da jeg var rigtig træt, ugidelig og i øvrigt lækkersulten, fandt jeg en overmoden banan i vores frugtskål. Normalt bruger jeg overmodne bananer til bananmuffins. Men det var ikke lige den vej, jeg skulle hen den dag. For hvis jeg bager seks muffins, når jeg er alene hjemme, spiser jeg dem alle sammen. Det går simpelthen ikke. Jeg overvejede også at gå ned i vores lokale kiosk og købe mig et stykke chokolade eller en pose slik. Men det holder jo heller ikke.

I stedet lavede jeg banan-pandekage. Super nemt og lækkert. Selvom der er banan i. Ja, faktisk fordi der var banan i.

Der er mange, der er rigtig gode til at bruge banan i alt muligt, og jeg har da også selv brugt det f.eks. til at søde havregrød med. Min gode bekendte fortalte mig i dag, da jeg brokkede mig over bananer, at han for nylig lavede friske jordbær med banan-flødeskum til sine to små børn. Banan-flødeskummet var bare most banan i pisket flødeskum. Lækkert! Det må jeg nok prøve en dag.

Det skal du bruge til banan-pandekagen:

1 æg
1 meget moden banan
0,25 teskefuld stødt kanel
0,25 teskefuld sødemiddel
1,5 til to spiseskefulde fuldkornshvedemel, grahamsmel eller hvad du har af groft mel

En skål
En sigte/si (eller en gaffel)
En slip-let pande
En ske

Sådan gør du:

Sæt panden på komfuret og skru op til højeste temperatur-
Mod bananen genne sigten/sien. Eller mos den grundigt med en gaffel.
Tilsæt ægget. Rør grundigt rundt.
Tilsæt kanel og mel. Rør grundigt rundt.
Tilsæt sødemiddel. Rør grundigt rundt.

Når panden er så varm, at vandet fordamper med det samme, når du drypper en dråbe vand på, er den klar til at stege din pandekage.

Hæld al dejen ud på panden og fordel til et cirka 0,5 cm tykt lag.

Hold øje med kanterne. Når pandekagen er lysebrun, når du løfter kanten, skal den vendes. Løsn den forsigtigt hele vejen rundt til den slipper.

Vend pandekagen og bag den til den er blevet fint lysebrun på begge sider.

Kan serveres med, hvad du synes. Men jeg synes, den smager fint uden noget på eller til – ud over en varm kop te. På billedet er jeg kommet til at servere den for mig selv med nogle friske bær og lidt ahorn sirup.

Bemærk, at der ikke behøves fedtstof til stegningen af pandekagen, så længe du bruger en slip-let-pande og først hælder dejen på panden, når den er mege varm.

Bemærk, at du ikke må blende ægget – så mister det sin binde- og hæveevne og dejen bliver sværere at få til at slippe slip-let-panden.


Udgivet

i

af