Sprød pizza pepperoni bagt på pande

Hvorfor ikke lave din pizza pepperoni selv? Det koster næsten ingenting, du ved hvad der er i, når du selv har lavet den, det er hurtigt og smager forrygende.

Desuden kan du dosere mængden af fyld, som du selv vil, i stedet for at skulle gøre pizzabageren begribeligt, hvor mange skiver pepperoni, du har lyst til i dag.

Med den her opskrift behøver du ikke en gang tænde ovnen: Pizzaen bages sprød og lækker på panden.

Nu tænker du måske, at det er besværligt at lave dejen. Men det er det ikke. Du skal bare ælte dejen (helt i en køkkenmaskine af en art) og lade den hæve en halv time, før du ruller den ud, putter fyld på og bager den. Selv, hvis du ikke har en køkkenmaskine, er det nemt at ælte den her dej sammen.

Når man bager pizza på panden, får man en lækkert sprød bund ligesom på et pizzaria.

Jeg bruger tørgær, da det kan holde sig i køleskabet i lang tid, selvom jeg kun bruger en mindre mængde. Osten er en cheddar-ost, jeg har revet og frosset i en luk-let pose (så jeg kan tage det ud af posen, jeg skal bruge, når jeg skal bruge det). Det samme med pepperonien: Den opbevarer jeg i fryseren i en luk-let pose, så jeg kan tage noget ud, når jeg skal bruge det og ikke hele tiden behøver købe nyt.

Opskriften er til en sulten voksen eller en voksen med et barn.

Det her skal du bruge:

Til dejen:

1 teskefuld tørgær
0,50 teskefuld salt
0,25 teskefuld sukker
1 deciliter hvedemel
1 deciliter fuldkornshvedemel (jeg brugte Casa Italia økologisk fuldkorns durummel)
1 deciliter lunkent vand
1 teskefuld olie
Cirka en spiseskefuld hvedemel til æltning på bordet

Til fyldet:

1 – 2 spiseskefulde tomatsovs/pizzasovs
(du kan bruge et tyndt lag tomatkoncentrat, hvis ikke har tomatsovs eller pizzasovs)
2 – 3 spiseskefulde revet ost (jeg bruger cheddar)
5 – 10 skriver pepperoni
1 teskefuld oregano
Chili og hvidløgspulver efter behag

Se film med, hvordan pizzadejen ser ud, når den er færdigæltet

Sådan gør du:

Bland mel, tørgær, salt og sukker grundigt sammen. Tilsæt vandet og ælt grundigt. Tilsæt til sidst olien og arbejd den ind i dejen til den er smidig og ensartet.

Lad dejen hæve en halv time tildækket med en tallerken eller noget plastikfilm over.

Når dejen er hævet, sætter du en pande på blusset på højeste trin. Lad panden varme godt op, imens du ruller dejen tyndt ud. Afhængig af din pandes størrelse er der til en eller to pizzaer.

Når panden er godt varm, lægger du den udrullede dej på den varme, tørre pande. Jo tyndere bund, des sprødere pizza.  Efter cirka et minut smører du tomatsovs/pizzasovs på dejen. Derefter drysser du ost på og pynter med pepperoni.

Lad pizzaen bage et par minutter. Du skal ikke rykke på den, før der er gået et par minutter – når den bager, slipper den problemfrit panden. Tro på det 😉

Hvis ikke osten er smeltet tilstrækkeligt efter tre minutter (det afhænger af dejens tykkelse) kan du lægge et låg hen over pizzaen et par minutter.

Tjek pizzaens underside for at se, om den er blevet sprød og brun.

Vip pizzaen over på din tallerken og drys med oregano og hvidløg og chili, hvis du er til det.

* Du kan selvfølgelig putte andet fyld på end pepperoni. F.eks. mozzarellaost og serranoskinke, som på pizzaen på filmen her nedenunder.

Hvis du bruger andet end allerede tilberedt fyld, skal pizzaen en tur under ovnens grill. Med en tur på panden først sikrer du, at din bund bliver pizzaria-sprød uden du behøver bevæge dig udenfor døren.